tiistai 4. helmikuuta 2014

Tallipäiväni 4.2

Moi! Nyt otin niskasta kiinni ja pakotin itseni postaamaan ahkerammin. Suunnitelmina oli siis tehtä tänään tallipäivä kuvina -tyyppinen postaus järkkärillä, mutta arvatkaa vaan että muistinko ottaa kamerani mukaan. En tietenkään muistanut, mut aattelin että teen kumminkin puhelimella sen koska muuten taas jää nää postauksen vähemmille. Joten siis, ratsastuskuvissa huomaattekin laadun kuinka huono se on, mutta toivottavasti tämä on parempi kuin mitään! Tää on siis jonkin sortin erikoispostaus, en tiiä voiko tätä siksi sanoa mutta niin. Ainakin normaalista poikkeavaa hhaha. :D

Tämä tallipäivä on siis Tiistain 4.2

Eli siis tulin tallille siinä vähän vaille 16, ja mulla oli siis Iian koulutunti kello 17. Toin kaikki kamat autosta, eli saappaat, kypärän ja muuta kroinaa siinä samalla.


Kävin heti moikkaamassa Vaidaa ja annoin sille pari porkkanan palasta. Huomatkaa toi Vaidan karsinassa oleva ''lelu'', haluttiin ihan huvin vuoksi laittaa toi ja aateltiin että se ei leiki sillä, mutta aina kun Vaidaa jonkin ärsyttää ja sillä on tylsää niin se purkaa kaiken vihansa siihen ja leikkii varmaan että toi on jokin sen pahin vihollinen. :D Toi on siis ollu tossa jo aika kauan.


Kävin tekemässä siinä välissä Vaidan mössöt. Eka laitoin kaikki kuivat aineet eli vajaa 1 dl kivennäisiä, 2 mitallista E-vitamiinia ja vähän aikaa sitten ollaan epäilty että Vaidalla voisi olla _vähän_ hiekkaa mahassa, kun sieltä tietystä kohtaa vähän painettiin niin se ei yhtään tykännyt. Niin 10 päivää yhteensä annetaan Vaidalle tätä näin joka ottaa sen hiekan sieltä kakan mukana pois, ja ei Vaidalla ainakaan paljon sitä voi olla koska nyt se toi on jo nähtävästi auttanut kun vaida on paljon virkeämpi ja ei satu enään sinne samaan paikkaan mihin ennen sattu vähän. Sitten lisäsin sinne n. 2 litraa kuumaa keitettyä vettä ja porkkanoita myös sekaan. Annetaaan myös Aloe Veraa jonka annamme sitten sille ihan vaan yksittäin että ei laiteta tonne sekaan.


Hain sitten Vaidan kaikki tarvittavat kamat, eli harjapakin, raipan, satulasaippuan, tummansinisen fleeceloimen, satulan ja suitset.


Sen jälkeen aloin harjaamaan Vaidaa, kaikki paikat huolellisesti läpi, ja myös otin kaviot, pään ja harjan sekä hännän.


Sitten laitoin Vaidalle putsit,bootsit tai miten ikinä kirjoitetaankaan(XD) Noi menee ehkä vähän ylös sille mutta en usko että se hirveästi haittaa. Tajusin kyllä vasta nyt että tossa ne on normaalia ylempänä, korjasin niitä kyllä vielä alemmas mutta tää kuva on ennen sitä.


Laitoin sitten omat kamat päälleni, eli samshieldin kypäräni, horseheadin saappaat + normit 1,5mm kannukset ja jacsonin topparatsastushanskat.


Sitten laitoin ponini valmiiksi, satulan laitoin ja suitset sekä fleece loimen. En jaksanut ottaa kaikista toiminpiteistä kuvaa, se olisi vaan ollut ehkä turhaa. Eli siis poni oli valmiina lähtöön!


 Menin ponin kanssa isoonmaneesiin verkkaamaan, ja mun tunti olisi siis pikkumaneesissa. Verkassa kävelin paljon ja tein pitkillä sivuilla väistöä niin, että takajalat väistää uran sisäpuolella. Aina sen jumpan jälkeen Vaida tulee vetreäksi ja hyväksi kaulasta. Vaida oli alkuverkassa aika hyvä pitkään aikaan niinkuin verkassa.


Aluksi teimme tunnilla jokaisen lyhyen- ja pitkiensivujen keskelle 10m voltit. Vaida oli silloin vähän pitkänä ja ei kulkenut tarmokasta ravia eteenpäin. Sentään oli se ongelma että vaida kulki ehkä hieman ''etupainoisena'' kuin pää pystyssä. Nyt on huomattavasti menossa parempaan suuntaan meidän ratsastukset. Sitten aloin saamaan kumminkin pikkuhiljaa vaidaa vähän pyöreemmäksi ja se ei laahustanut niin paljonkaan.

Sitten tulimme uran sisäpuolelle ja yritimme ratsastaa aivan suoraan koko ajan kun nyt ei ollut seinä tukena siellä, ja sitten asetimme hepat sisäänpäin. Aluksi ei mennyt ihan hirveen hyvin sen, siis sen puolesta että vaida oli kun jokin liukas kala käsissä, taisiis semmoinen että se oli kuin joku mato joka luikerteli. Tässä huomasi sen että se ei ollut kunnolla mun pohkeiden välissä. Siirryimme raviin ja samaa hommaa tehtiin eli yritettiin ratsastaa luikertelematta uran sisäpuolella. Se alkoi sujua jo paremmin. Iia myös tuli vähän korjaamaan Vaidan asentoa eli siis otin paljon lyhyemmät ohjat ja olin napakampi niin Vaida oli siitä loppuun saakka ravissa hyvässä pyöreessä lyhyessä muodossa, eli se oli ihan super! Tuntui niin hyvältä kun poni oli aika lyhyt.


Sitten otimme laukkaa keskiympyrällä, tänään siis meni melkein koko tunti vaan ravaamisessa ja sunmuussa, laukkasimme siis aika vähän. Laukassakin yritimme vaan ratsastaa niitä eteen ja saadan mahdollisemman pyöreäksi kaulasta ja asettaa sisäänpäin. Vaida oli aika kiva oikeassa kierroksessa siinä laukassa, siinä suunnassa se siis kuunteli hyvin apuja ja nostotkin oli aika hyvät! Välillä Vaida omasta tahdosta siirtyi raviin mutta korjasin nopeasti ja sitten vain laukkaamaan paljon eteen ja sitten kun MINÄ käsken niin saa vasta siirtyä raviin.


Laukkaamisen jälkeen ravasin hetken vielä ympyrällä ja fiilistelin kun Vaida meni niin kivasti sitten lopuksi. Sai oikein pidätellä aika paljon kun pikkunen halus vaan  juosta! Sitten otin vaan loppuravit ja loppukäynnit - ja kiitokset hienolle ponille!


Tulin talliin, riisuin äitin kanssa Vaidalta suitset, satulan ja loimen ja kaikki muutkin mitä sillä olikaan nyt päällä.


Kävin pesemässä meidän satulan alla olevan geelin vedellä + fairylla ja vein sen kuivumaan kuivaushuoneeseen. Pesin myös kuolaimet ja rasvasin suitset. Äiti kävi viemässä loput tavarat omille paikoilleen, tietenkin hoidettiin poni ja silleen.


Ylemmässä kuvassa annoin Vaidalle sen mössöt ja alemmassa kuvassa annoin pienen kourallisen heinää niinkuin lopuksi aina annetaan. Sitten vaan ponille moikat ja kamppeet mukaan ja kotia päin!

Että tämmönen päivä nyt Tiistaina! Mitä tykkäsitte tämäntyylisestä postauksesta? Haluatteko tämmösiä enemmän vai? Kertokaa kaikkia vinkkejä niin tulee teille mieleisiä postauksia. Eli kommentoikaa mitä tykkäsitte :) Keskiviikkona on mun pikkusiskon hyppäri, torstaina mä menen kevyesti varmaan kentällä ja perjantaina mulla on taas koulutunti. Viikonlopun ratsastukset on vielä ihan auki enkä osaa sanoa miten mennään. Mutta hiihtolomalla eli ensiviikon lauantaina lähdemme golf seuran kanssa Turkkiin pelaamaan golffia ja tulemme sitten viikonpäästä takaisin. Yövymme kivassa hotellissa tuttujen golfkavereiden kanssa. Vaidaa ratsastaa sinä aikana ja vähän muullonkin Veera-Liisa joka on siis hyvä estevalmentaja talliltamme. Kouluvalmentaja ehdotti siis kun Vaida ei ole ihan haluissaan olemassa peräänannossa, taisiis toisinsanoen sen pitäisi mennä yhtäkivasti omasta tahdosta alas kuin ennen sitä sairaslomaa viimevuoden lopussa. Sen jälkeen se ei ole mennyt sinne niin mielellään, joten siis Iia ehdotti että sitä ratsastaisi joku ammattilainen ja ehdotti Veera-Liisaa että ratsastaisi parin viikon aikana sitä kunnolla läpi niin se olisi meillekkin helpompaa mennä sillä ja Vaidallakin voi olla paljon mukavampaa.

Tällähetkellä mulla on lukijoita 55, heti kun niitä täyttyy 60 kappaletta niin teen teille jonkun kivan erikoispostauksen, tai vaikka kaksikin? ;)

~melisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Toivon että mietit ensiksi mitä kirjoitat, epäasialliset kommentit poistan heti
-Ennen kuin kysyt minusta/vaidasta niin lue Vaida & Melisa -sivut!
-Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin